Over ons

Over ons

In het voorjaar van 2021 trof ik op Geneanet nieuwe informatie aan over een voorouder: een inschrijving in het stamboek van het 125e Regiment Infanterie van Linie. De jongeman had dus in het leger van Napoleon gediend en was omgekomen in Stettin, zoals bleek uit de toegevoegde scan.
Deze ontdekking heeft uiteindelijk geleid tot het onderzoek naar militairen die onder Napoleon gediend hebben in het gebied tussen Vecht en Eem.

Ik ben Iny Hoogendijk-Vranken.
Na mijn studie Franse Taal- en Letterkunde heb ik in de jaren 70 drie jaar gewerkt bij de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, o. a. als vakreferent Frans.
Verder heb ik in de jaren 70 en 80 lesgegeven in het Voortgezet Onderwijs en in het Volwassenenonderwijs.
Vanaf 1989 tot 1995 was ik administrateur en van 1995 tot 2010 controller van een grote Onderwijsinstelling voor Voortgezet Onderwijs in ’t Gooi.
Vanaf 2010 tot 2020 was ik penningmeester van de Stichting Tussen Vecht en Eem.
Ik houd mij bezig met de content van deze website.

Eind 2021 heb ik Anne Schley benaderd met het verzoek mij te helpen met het opzetten van een website.
Anne houdt zich vooral bezig met de technische zaken van de website.

Anne stelt zichzelf voor.
In de jaren 80 begonnen als programmeur en later overgestapt naar applicatie- en webontwikkeling. In 1996 mezelf HTML aangeleerd, je moest toen nog de code in een tekstverwerker als Notepad of Wordpad intypen en daarna in een browser bekijken of het resultaat goed was. Gelukkig hebben we tegenwoordig WordPress, waar je mooie websites mee kunt maken. Daar ben ik mee begonnen toen ik niet meer werkzaam was, maar nog wel websites maakte. Ik ken Iny van de Stichting Tussen Vecht en Eem en omdat ik ook geïnteresseerd ben in genealogie, leek het me heel leuk het vele werk dat Iny gedaan heeft, om te zetten in een mooie website, zodat de informatie voor iedereen toegankelijk is.